1.            ст. 56 Закону України "Про освіту"
  2.       Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"
  3.       Закон України "Про державну соціальну  допомогу малозабезпеченим сім´ям"
  4.       Постанова Кабінету Міністрів від 19.06.2002 №856 "Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах"
  5.      Постанова Кабінету Міністрів від 22.11.2004 №1591 "Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах"
  6.      Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 "Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість"
  7.      Розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №865-р "Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняними виробництва"
  8.      Спільні накази  МОН і МОЗ України  від 15.08.2006 №620/563 "Про невідкладні заходи по організації харчування дітей в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах",  від 01.06.2005 № 242/329 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей в навчальних і оздоровчих закладах", від 17.04.2006 №298/227 "Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у дошкільних  навчальних закладах"